Patiëntenstop

Read more

Vibescoach | Lifestyle balance

Graag schrijven we een stukje over Vibescoach en Jaqueline Aarts.

Jacqueline Aarts

Jacqueline Aarts is NOBCO lifestyle coach, NASM functional & personal trainer en BGN voedingscoach. Gezond leven is meer dan letten op wat je eet en drinkt. Ik geloof in een holistische aanpak, waarbij je aan de slag gaat met beweging, 

voeding en persoonlijke ontwikkeling. Een levensstijl die je blik verruimt en je fysiek én mentaal fitter maakt.

 
Jaqueline is eigenaresse van Vibescoach.

Bij Vibescoach kun je terecht met allerlei vragen op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Bijvoorbeeld als je graag meer energie, minder stress of een betere weerstand wilt. Maar ook als je overgewicht, een te hoge bloeddruk of bijvoorbeeld suikerziekte hebt. Vibescoach helpt je te ontdekken hoe echte vitaliteit voelt, ook in drukke tijden!

Heb je het gevoel dat je wel redelijk gezond leeft, maar toch niet echt kan zeggen dat je blaakt van de energie? Merk je door kleine lichamelijke klachten dat je toch niet zoveel weerstand hebt als zou moeten? Of loop je op andere vlakken tegen drempels aan die stress opleveren, waar je maar niet overheen lijkt te komen?

Je bent druk met je werk, je partner, je gezin en hebt het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Het is al lang geleden dat je jezelf echt fit hebt gevoeld. Wellicht ben je met de jaren wat zwaarder geworden dan je eigenlijk zou willen. Gezond eten schiet er met regelmaat bij in, net als de wekelijkse sportles. Maar hoe je dat nu precies om moet draaien weet je niet.

Herken jij jezelf in één van deze situaties, of heb je al jaren overgewicht, een hoge bloeddruk of diabetes type 2?

Dan is vitaliteitscoaching misschien iets voor jou. Afhankelijk van wat je precies wilt bereiken, gaan we op zoek naar de gezonde levensstijl die jou het juiste evenwicht biedt. Ik leg je niets op. Geen levenslange diëten, geen zware sportregimes. Ik kijk vooral naar wat jouw doel is, wat je vraagt en wat op een realistische manier in te passen is in jouw leven. Als het goed is ervaar jij een positieve verandering, die er voor zorgt dat je zelf meer wilt weten, meer wilt bereiken en je doelen haalt. Want hoe meer jij je bewust bent van de invloed die jouw levensstijl heeft op je gezondheid, op hoe je denkt en wat je voelt, des te beter je in staat bent hier de regie over te nemen.

Een gezonde levensstijl verruimt je blik, zorgt er voor dat je fitter bent, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat is vitaliteit.

Over mij

Jacqueline BoxingIn 2010 werd ik ernstig ziek. Na een aantal zware operaties, zou ik volgens de artsen verder moeten als chronisch diabetespatient. De rest van mijn leven vastzitten aan medicatie, geen enzymen meer kunnen verteren, dat was niet zoals ik mijn leven verder voor me zag en ik besloot op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Ik verdiepte me intensief in voeding, sport en persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik geaccrediteerde opleidingen voor voedingscoach, life coach, functioneel & personal trainer, vitaalcoach en medische basiskennis gedaan. En daarnaast heb  ik mijn kennis nog verder uitgebreid met verademing, orthomoleculaire voeding, natuurlijke voeding en superfoods. En met resultaat. Ik ben sinds 2010 medicijnvrij en voel me fitter dan ooit.

Mijn ultieme doel was het lopen van de marathon van New York. Iets wat in het najaar van 2013 werkelijkheid is geworden. Dat gevoel, die vitaliteit en de kwaliteit van leven die dat oplevert, wil ik graag aan anderen doorgeven.

Meer weten? Check: http://www.vibescoach.nl

Read more

Per 1 december 2013 Nieuwe Consulente ‘Xandra’ bij Praktijk Energiek

liefvoorjezelfZit u weleens vast met levensvragen, wees gerust. Per 1 December 2013 kunt u bij Praktijk Energiek terecht bij Xandra. Zij is al jaren bezig met zelfontwikkeling en hoe ze andere mensen kan helpen om verder te komen. Al heel vroeg in haar leven merkte ze dat mensen (bekend en onbekend) naar haar toekomen en kwamen om haar hun problemen en levensverhalen te vertellen. Ze bood en bied ze altijd een luisterend oor, maar merkte ook dat ze er iets mee moest doen maar wist niet precies wat. Je wilt mensen altijd een advies geven waar ze iets mee kunnen maar hoe doe je dat dan ? Je kunt putten uit eigen ervaringen, maar wat voor Xandra goed is betekent niet automatisch dat dat werkt voor iemand anders.

Xandra is eigenaresse van LIEF VOOR JEZELF

Read more

Marja Bak en Praktijk Energiek begeleiden Nicole Weijling-Dissel naar Goud

Irene Zonneveld

Mede dankzij de intensieve begeleiding van Marja Bak-Wokke en Praktijk Energiek is Nicole Weijling-Dissel wereld kampioen geworden in Brazilië op de 1500 meter en tweede op de 800 meter in de loopsport.
 
Tevens begeleidt Marja Bak, Irene Zonneveld samen met All4Running  een speciaalzaak in Alkmaar voor al uw hardloop artikelen en adviezen. Zij zijn gespecialiseerd in hardloop schoenen en kleding.

Ook Irene Zonneveld behoort tot de top drie van Nederland in haar loopsport klasse namelijk 35 plus. Energiek plus en All4 Running gaan gezamenlijk veel ondernemen, ze slaan de handen in elkaar dus houdt de nieuwsberichten in de gaten en de site van http://all4running.nl/. Het kan uw levensstijl drastisch veranderen  waardoor u energieker en positiever in het leven komt te staan.

Read more

Celzouten

Wat zijn celzouten

Celzouten zijn minerale zouten zoals deze in het lichaam voorkomen. Er zijn 27 celzouten, die belangrijk zijn voor het functioneren en de bouw van het lichaam. De celzouten zijn geen homeopathische geneesmiddelen. Het zijn verwreven mineralen (1/6, 1/12) die niet gepotentieerd (geschud) zijn. Het zijn verkleinde mineralen. Hierdoor zijn ze wezenlijk verschillend van homeopatische geneesmiddelen. Homeopatische geneesmiddelen geven een prikkel en zetten aan tot een actie. Celzouten doen dit niet. De celzouten ondersteunen slechts de processen van het lichaam.

Dr. Heinrich Schüßler de grondlegger van de celzouttherapie was een homeopatisch arts die zocht naar een eenvoudige geneeswijze. Hij ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren waren. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. De eerste 12 minerale Schüssler celzouten, zijn de celzouten waar Schüssler destijds mee gewerkt heeft. Ondertussen zijn hier nog eens 15 aanvullende celzouten aan deze reeks toegevoegd.

De mineraalzouten in de Schüßler celzouten zijn zo verkleind door de verwrijving, dat ze als ion vorm voorkomen en makkelijk door uiterst kleine openingen in de celwand heen kunnen en het lichaam ze in de cellen kan opnemen. De verkleining maakt het gelijktijdig bijna onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen. Of men moet kilo’s melksuiker tabletten op een dag kunnen verorberen. Ter indicatie in een fles mineraalwater zit grofweg 1 gram mineralezouten. Om deze hoeveelheid via melksuiker tabletten binnen te krijgen moet men 1000 kg aan celzouttabletten verorberen. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit en vorm.
Geconcentreerde grofstoffelijke mineralen, die geconcentreerd ingenomen worden, kunnen voor het organisme een belasting vormen. Zoals bijvoorbeeld de gebruikelijke calcium-, magnesium- of ijzersupplementen die je overal kunt kopen. De kans is groot dat het lichaam de stoffen niet goed kan opnemen, verwerken en/of uitscheiden. Als deze supplementen te lang worden ingenomen of te hoog gedoseerd worden kan dit leiden tot ongewenste bijwerkingen. In zo’n geval kunnen de stoffen in het lichaam worden afgezet, bijvoorbeeld in de vorm van nierstenen.

Een tekort aan mineraalzouten buiten de cel, die meestal ontstaat door een ongezonde manier van leven, kan niet door Schüßler-celzouten aangevuld worden. In plaats hiervan moet men zijn/haar levenswijze aanpassen. Voeding, rust en een evenwichtige levensinstelling zijn belangrijke aandachtspunten.

Als voorbeeld: IJzerpreparaten zijn voor het lichaam relatief moeilijk op te nemen. Vaak stijgt het ijzergehalte in het bloed alleen tijdens de inname van de preparaten, om vervolgens na beëindiging van de kuur weer in te zakken. Door de inname van ijzerpreparaten wordt de ijzerhuishouding buiten de cel aangevuld. Er staat dan niet voldoende ijzer in de cel tegenover. Een “gezond” evenwicht ontbreekt. Het lichaam kan het ijzer niet “vasthouden” en verliest het weer. Een gelijktijdige inname van ferrum phosphoricum – nr.3 ondersteunt de ijzeropname. Er wordt zo een nieuw fysiologisch evenwicht binnen en buiten de cel gecreëerd. Het lichaam kan het grofstoffelijke ijzer (ijzerpreparaat) beter opnemen en vasthouden.

 

Read more

Nieuwe Website

Welkom op de nieuwe website van Praktijk Energiek ‘Marja Bak’.

Read more